9 Ekim 2009 Cuma

İtalya liginin genç yetenekleri


1. Stevan Jovetic (Fiorentina, 19)
Bu sezon gösterdiği performansla Avrupa futbolunda olay yarattı. Eylül ayında, Real Madrid'in hocası Pellegrini tarafından geleceğin yıldızı olarak lanse edildi. Fiorentina'nın Liverpool'u 2-0 mağlup ettiği karşılaşmada yıldızı iyice parladı. Bu maçtan sonra birçok takımın ilgisini çeken Jovetic'in kontratına, onu bırakmak istemeyen Fiorentina yönetimi serbest kalmak için minimum bonservis bedeli maddesi ekledi.

2. Claudio Marchisio (Juventus, 22)
İrlanda yardımcı antrenörü Marco Tardelli onun için "O artık gelecek vadeden bir oyuncu değil; harika bir futbolcu" demişti. Söylemediği şey ise, Marchisio'nun bir İtalya efsanesi olan Tardelli'den bile iyi olabilecek tekniğe sahip oluşuydu. Bu sezon, şu ana kadar hem kulüp bazında hem de milli takımda gösterdiği performansla, ne kadar yetenekli olduğunu ispatladı.

3. Marek Hamsik (Napoli, 22)
Napoli'nin iki ayağını da kullanabilen maestrosu, Serie A'nın en iyi orta sahalarından biri ve çok sayıda gol atıyor. Bu sezon da şu ana kadar 7 maçta 5 gol kaydeden hızlı futbolcu, defanslar açısından marke edilmesi en zor isimlerden biri.


kaynak: goal.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder