23 Eylül 2012 Pazar

U 18 GS - FB maçının ardından...

Bugün uzun bir aranın ardından Florya Metin Oktay Tesisleri'nde U18 Galatasaray - Fenerbahçe maçını izlemeye gittim. Gstv'de çalıştığım 2.5 yıl boyunca alt yapı maçları izlemeye gittim. Açıkçası geçmişi aradım.
Maç ortada başladı. Her iki takımda vasatın üzerine çıkamadı. U18 Galatasaray antrenörü Zafer Koç elindeki malzemeyi en iyi şekilde kullanmaya çalışmış. Sonuçta 10 kişi kalmalarına rağmen Samet Orhan'ın attığı golle 1-0 kazandı Galatasaray. 3 yıl önce Emre Çolak ile alt yapı maçı izlerken, senin yerine gelecek kimse var mı dediğimde bana Samet Orhan demişti. Bugün golü attığında Samet Orhan da Emre Çolak abisine koştu. Zamanında Emre Çolak da gol attığında Arda abisine koşuyordu. Samet Orhan, Emre Çolak'ın gittiği yoldan gider mi? Oralara gelir mi bilinmez ama şu acı gerçeği çok açık gördüm. Galatasaray U18 takımı vasat bir takım. Milli takıma oyuncu gönderememesinden de bu çok net belli. Fenerbahçe Galatasaray'dan farksız mı? Hayır onlarda değil. Anlayacağınız koskoca Galatasaray ve Fenerbahçe U18 takımında adam akıllı futbolcu yok. Florya'da izlediğim en kötü maçlardan birisiydi. Maç kötü olunca tribünde eski dostlar ve alt yapıdan diğer oyuncularla bol bol sohbet etme fırsatı bulduk. Semih Kaya A takımdan tribünde olan tek isimdi. Geçmişi andık. Bu arada babasıyla tanıştım. Semih'in tıpa tıpı. Abisi Anıl da yine benziyor kendisine.
Okan Derici dayısıyla birlikte gelmişti maçı izlemeye. Çalışmaya devam ediyorum abi dedi. Hüseyin Tokmak ve Sadık Çiftpınar U19 milli takımına çağrılmışlar mutluydular. Daha önce Ali Yavaş'ın ekibinde alt yapıda görev yapan Fatih İbradı abimizde Fatih Terim'in saha dışındaki yardımcılığına getirilmiş. Onunla da uzun bir süre sonra tekrar görüşme fırsatı bulduk. Yeni göverinde kendisine başarılar diliyorum. Semih Kaya'ya bir paragraf daha açmak istiyorum. Neredeyse 70 dakika maçı tribünden izledi ve sürekli taraftarlarla fotoğraf çekildi. Hiç bir taraftarı geri çevirmedi. Benim alt yapıda tanıdığım alçak gönüllü Semih'in ta kendisiydi.