19 Aralık 2011 Pazartesi

Berkin Arslan attı Galatasaray kazandı



Galatasaray A2 liginde Florya Metin Oktay Tesisleri'nde karşılaştığı Göztepe'yi 1-0 mağlup etmeyi başardı. Sarı kırmızılıların tek golü 31. dakikada Berkin Kamil Arslan'dan geldi. Berkin'in Duman'ın solisti kaan'a benzerliği dikkatlerden kaçmadı :)))))) kardeşim benim

Emre Çolak Fatih Terim ile kabuk değiştirdi



A takıma yükseldiği günden bu yana fiziksel açıdan yetersiz olduğu söylenen ve bu nedenle eleştiri oklarını üzerinde toplayan Galatasaray’ın genç yeteneği Emre Çolak bu sezon Fatih Terim ile birlikte bambaşka bir profil çiziyor.

Bu sezon zaman zaman forma şansı bulan ancak tam istediklerini sahaya yansıtamayan Emre Çolak’ın yükselişi 13. haftada oynanan Gençlerbirliği maçının son 10 dakikasında başladı. Karşılaşma 0-0 devam ederken oyuna dahil olan genç yetenek yaptığı asistle maçın kazanılmasında başrolü oynadı. Emre Çolak Gençlerbirliği maçının son 10 dakikasındaki etkili oyunuyla Fenerbahçe derbisinde formayı kapmayı başardı. Ardı ardına oynanan Trabzonspor ve Orduspor maçlarının da 11’inde sahadaki yerini aldı.

TAKIMIN EN ÇOK KOŞANLARINDAN

Hollandalı çalıştırıcı Rijkaard döneminde A takıma yükselen ve yaz kampının ardından fiziksel olarak yetersiz olduğu için tekrar A2 takıma gönderilen Emre Çolak bu sezon Fatih Terim ile birlikte apayrı bir profil çiziyor. Fenerbahçe derbisinde sahada basmadık yer bırakmayan genç yetenek takımı adına sahanın en fazla koşan oyuncuları arasında yer aldı. Trabzonspor deplasmanında en çok koşan üç oyuncudan biri olan Emre, son oynanan Orduspor maçında 11408 metre ile maçın ve Galatasaray’ın en çok koşan ismi oldu.

EKSTRA ANTRENMANLAR GÜÇ KATTI

Önceki sezonlarda ve Ümit Milli Takım’da daha çok ofansif futbolu ile dikkat çeken, goller atıp asistler yapan Emre Çolak bu sezonki maçlarda enerjisi ile ön planda. Fatih Terim’in talimatıyla Semih Kaya ve Mertan Caner Öztürk ile birlikte ekstra antrenmanlar yapan Emre Çolak gücüne güç kattı. Solda adeta bir dinamo gibi görev yapan genç yetenek Hakan Balta ile uyumlu bir görüntü çiziyor. Yaptığı adrese teslim ortalar ve hücuma katkasının yanı sıra savunmaya da büyük destek veriyor.

EN BÜYÜK MOTİVASYONU ARDA ABİSİ

Arda Turan gibi alt yapıdan gelen Emre Çolak’ın maçlardan önceki en büyük motivasyonu İspanya’dan gelen telefonlar. Forma giymeye başladığından bu yana her maçtan önce Emre’yi arayan Arda turan genç oyuncuya olan güvenini dile getirerek büyük moral veriyor. Fenerbahçe derbisinin ardından Emre’de maç sonu yaptığı açıklamada “Maçtan önce Arda abi aradı bana moral verdi. Eğer kazanırsak bana selam gönderirsin demişti. Maçı kazandık Arda abime burdan selam gönderiyorum” ifadelerini kullanmıştı.

AİLESİNE ÇOK DÜŞKÜN

A takıma yükseldiği günden bu yana alt yapıyla hiçbir zaman bağlantısını koparmayan Emre Çolak elinden geldiğince buradaki oyunculara yardımcı olmaya çalışıyor. Zamanının büyük bir kısmını Florya Metin Oktay Tesisleri’nde geçiren Emre ailesiyle birlikte Esenler’de yaşıyor. Ailesine olan bağlılığını da her defasında dile getiren genç yetenek maçlara annesi, babası ve erkek kardeşinin isimlerinin yazılı olduğu tozluk ve kramponlarla çıkıyor. En büyük zevki de ailesiyle zaman geçirmek.

GALATASARAYLILIK RUHUNDA VAR

Emre Çolak’ın Galatasaray sevgisi ise bambaşka. Galatasaray neredeyse onun hayat felsefesi olmuş durumda. Her anında her yerde sarı kırmızı renkler ve Galatasaray var. Evindeki yatak örtüsü sarı kırmızı. Arda Turan’ın kendisine hediye ettiği arabasının plakası GS.

Florya'nın yeni gözdesi! Hüseyin Tokmak


Alt yapıdan yetiştirdiği yıldızlarla Türkiye'nin en fazla oyuncu çıkaran takımı olan Galatasaray'da yeni bir yıldız doğuyor. 17 yaşında ve sağbek mevkinde görev alan Hüseyin Tokmak şimdiden alt yapıdaki hocalarının gözdelerinden bir tanesi...

Yakup Çınar

twitter.com/yakupcinar

Hüseyin Tokmak, son dönemde Arda Turan, Emre Çolak, Sabri Sarıoğlu ve Semih Kaya gibi yıldızları Türk futboluna kazandıran Galatasaray alt yapısının yeni keşiflerinden. Bu sezon A2 takımında oynayama başlayan Hüseyin Tokmak ligde oynanan 6 karşılaşmada ilk onbirde görev alarak gösterdiği üstün performansla hocalarını mahçup etmedi.

Malzeme karşılığında transfer edildi

Futbola 2004 yılında memleketi olan Silivri Alibey Spor Külübü'nde başlayan Hüseyin Tokmak, üç yıl burada forma giydi. Tokmak'ın yeteneği Galatasaray ile oynadığı bir maçta sarı kırmızılı takımın alt yapısında görev alan hocalardan Ahmet Keskinkılıç ve Erkan Ültanır gözünden kaçmadı. 2007 yılında herhangibir yetiştirme bedeli ödenmeden sadece spor mazlemesi karşılığında Galatasaray alt yapısına kazandırıldı.

Arkadaşları ona Daniel Hüseyin diyor

Memur bir ailenin iki çocuğundan biri olan Hüseyin Tokmak Galatasaray'a geldikten sonra alt yapıda kalmaya başlayan nadir oyunculardan bir tanesi oldu. 2007 yılından bu yana kademeli olarak U16 ve U17 takımlarında başarıyla forma giyen Hüseyin'e arkadaşları Barcelona'nın sağ beki olan Daniel Alves lakabını taktı. U16'da 20, U17'de ise 18 karşılaşmada forma giyen Hüseyin, dört kezde U16 milli takım formalarını giydi.

Sağın dinamosu 17 yaşında

Berk İsmail Ünsal, Emre Özer, Emrecan Coşkun, Erdi Güncan ile birlikte A2 takımın en genç oyuncularından biri olan Hüseyin Tokmak 17 yaşında. Rakiplerine göre güçlü bir fiziğe sahip olan yıldız adayının en önemli özelliği ise sürati. Hüseyin savunma'nın yanı sıra hucuma da büyük katkı yapıyor.

Emre Çolak'ın kramponlarıyla oynuyor

350 tl maaşla A2 takımında forma giyen ve yakın zamanda profesyonel sözleşme imzalanması beklenen 170 boyundaki Hüseyin Tokmak A2 maçlarında Emre Çolak'ın kendisine verdiği eski kramponlarla çıkıyor. Galatasaray'ın İsviçre'de Benfica ile oynanan hazırlık maçının kadrosunda da yer alan Hüseyin o kafilenin en genç oyuncusuydu. Alt yapıda yapılan tadilat nedeniyle şimdilik teyzesinde kalan genç yıldız adayı antrenmanlara metrobüsle gidip geliyor.